8 intressanta fakta om kärlek

Foto: Ida Eriksson

Vet du varför förlovningsringar oftast bärs på det så kallade "ringfingret"? 

 

Vi på Show of love älskar att läsa roliga, intressanta, löjliga eller rent av chockerande fakta om i stort sett vad som helst. Här bjussar vi på 8 stycken godingar som handlar om kärlek!

 

1. Att bli kär kan, enligt forskare, ge en avslappnande effekt på både kropp och själ.

2. Studier visar att om en man möter en kvinna i en farlig situation (och vice versa), som till exempel på en skakig bro, är det mer sannolikt att han blir kär i henne än om han träffar henne i en mer vardaglig miljö, som till exempel på ett kontor.

3. Vissa personer som hävdar att de aldrig har känt romantisk kärlek kan lida av hypopituitarism. Det är en sällsynt sjukdom som inte tillåter en person att känna hänförelse av kärlek.


4. Kärlek kan utöva samma stress på kroppen som djup rädsla. Man kan se samma fysiologiska reaktioner, som till exempel svettiga handflator och ökad hjärtfrekvens.

5. Människor är mer benägna att luta huvudet åt höger när de kysser istället för vänster (65 procent av alla människor går till höger).

6. Män som kysser sina fruar på morgonen lever fem år längre än de som inte gör det. (Show of love är inte förvånade!).

7. Rosor är en traditionell symbol för kärlek och beroende på dess färg kan de ha olika betydelser. Röda rosor betyder till exempel passion och sann kärlek. Ljusrosa symboliserar lust, passion och energi medan mörkrosa föreslår tacksamhet. Gula rosor kan betyda vänskap eller svartsjuka. En lavendelfärgad ros kan betyda kärlek vid första ögonkastet. Vita rosor betyder dygd eller hängivenhet. Några rosor kombinerar även färger, vilket kan skapa mer komplicerade betydelser.

8. Förlovningsringar bärs oftast på det fjärde finget på vänster hand eftersom de gamla grekerna hävdat att det fingret innehåller vena amoris, "kärlekens ven", som går rakt in i hjärtat.

 

Har du läst eller hört intressant fakta om kärlek? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!



Kommentarer
benedit ♥

rätt intressant blogg faktiskt :D

Svar: Vad roligt att höra, tack! :D
Show of love

2012-12-28 11:20:38
URL: http://moufieeh.blogg.se/


Kommentera här
Kom ihåg mig?

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback